2. joulukuuta 2011

Perinteen päivitys.

Haluan tämän joulun joulukuusen näyttävän aivan erilaiselta kuin aikaisemmin. Pidän toki perinteistä ja kunnioitan niitä, mutta jos jokin perinne ei miellytä ja sen muuttaminen sopii koko perheelle eikä se loukkaa ketään muutakaan läheistä niin sitten sen perinteen voi päivittää mieleisekseen. Niin aioin tehdä meidän joulukuusiperinteelle tänä vuonna. Jätän kaikki vanhat riemunkirjavat ja ainakin miljoonaa erisorttista kuusenkoristetta taakseni ja valmistan itse ihan uudet. Tosin minulla on tänä jouluna myös teemana kierrätys ja tuunaus, joten en siis saa ostaa mitään uutta tarviketta tai valmista koristetta.

Ja hommat olen jo aloittanut. Voi kuinka paljon kaapeista löytyykään sopivaa tavaraa. Onneksi harrastan monenlaisia käsitöitä. Olen näihin seuraaviin kuusenkoristeisiin löytänyt materiaalit kortti-, koru- sekä neulontatarvikkeista. Materiaalit ovat sellaisia jämäjuttuja tai muuten vain syystä tai toisesta käyttämättä jääneitä eriä. Tai sitten sellaista tavaraa, jota on mielinmäärin niin, että hyvä kun edes vähän saan kulutetuksi pois varastoista . Ja niitähän löytyy ;P


Tässä on käytetty mm. korttientekoon liian suuria ruusuja ja sekalaisia puu- ja siemenhelmiä. Laiton kaksi ruusua alapuolet vastakkain, niin koristeen takapuoli näyttää lähes samanlaiselta. Vain rusetti näkyy tietysti toiselta puolelta takaperin.


Tässä käytin mm. lankaa, jota joskus ostin (ja paljon), kun halvalla sain ;) ja metallinen tähtikoriste on jokin "muinaisjäänne" korttiaskartelusta.
Tämä oli vaikea kuvattava, kun se halusin vain heilua kokoajan. Ideakin on kyllä, että kummatkin rinkulat, pienenmpi ja isompi, pääsevät vapaasti heilahtelemaan suuntaan ja toiseen. Tosi kiva luonnossa vaikka kuvassa on vähän oudonnäköinen. Käytin kevyitä puu- ja metallihelmiä, ettei tullut painava.

Nämä kaikki ovat kooltaan 9-10 cm halkaisijaltaan. Nämä kuvissa olevat koristeet ovat vain kolme niistä 14:sta, jotka tähän mennessä olen saanut valmiiksi. Muut ovat hyvin samankaltaisia. Väri on kaikissa luonnonvalkoinen, ripauksella hopeaa tai pilkahduksella jotain muuta.

Ideoita ja tarvikkeita on päässä ja laatikoissa vielä lisää. Niistä myöhemmin.
Nyt ihanaa viikonloppua kaikille!


5 kommenttia:

Apris kirjoitti...

Todella kauniita koristeita olet ahkeroinut. Kivan erilaisia ideoita.

Merkkari kirjoitti...

Loistavia ideoita kaikki :) Minun kuuseni valtaavat vain punaiset ja kultaiset koristeet, jotenkin kokonaisuus pysyy paremmin hallussa kun värejä ei ole miljoonaa :D

Vikki kirjoitti...

Voi miten söpösiä ja suloisia!

Anteeks Jaana että se lähettämäni paketti oli niin "tyly" ilman mitään tervehdystä, mukaan tarkoitettu kortti löytyi helmirasian alta.

Marika kirjoitti...

Kauniita koristeita oletkin tehnyt!

maiju kirjoitti...

Ihania koristeita ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails